Aleg să trăiesc mai sustenabil timp de 14 zile

 

Ruxandra Păduraru A.R.T. Fusion

100% Complete
525 RON
Sumă strânsă
400 RON
Target
10
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Am acceptat provocarea inițiată de A.R.T. Fusion Iulie fără plastic – cât de mult se schimbă din obiceiurile noastre când încercăm să avem o viață sustenabilă? 

Anual, fiecare dintre noi produce 280 de kilograme de deșeuri. Consumăm și aruncăm (prea) mult. Preferăm să înlocuim obiectele cu unele noi în loc să le reparăm pe cele pe care le avem deja. E mai simplu și rapid să aruncăm la un loc deșeurile în loc să le colectăm selectiv. Cantitatea de plastic pe care o producem este imensă.

În încercarea de reduce impactul negativ pe care îl avem, apar întrebări și necunoscute: Cum pot separa deșeurile pe categorii și care este cel mai apropiat loc de casă în care pot duce deșeurile colectate selectiv? Ce variante există pentru a înlocui apa îmbuteliată? Care sunt alternativele sustenabile pentru obiectele casnice sau de igienă și ce costuri presupune procurarea lor? Cum putem reduce cât mai mult ambalajele de plastic? Cum depozităm cumpărăturile astfel încât să reziste cât mai mult timp? Unde putem dona sau cum putem valorifica obiectele de care nu mai avem nevoie? Cum putem reduce cantitatea de energie, apă și hârtie consumată? Ce presupune mobilitatea sustenabilă? 

Și, nu în ultimul rând, ce putem învăța de la bunicii și părinții noștri despre practicile sustenabile?

Hai alături de mine într-o călătorie de 14 zile în care încercăm, împreună, să învățăm să ne responsabilizăm. Voi încerca să răspund la fiecare dintre întrebările mai sus. Urmărește-mă pe Instagram (@ruxpdr), parcurge alături de mine provocările și împărtășește-mi experiența ta. 

Orice pas este o mică victorie. Chiar și o introspecție a propriilor obiceiuri de consum. 

Ajută-mă să strâng 400 de lei pentru A.R.T. Fusoin care vor merge către realizarea unui manifest colectiv al tinerilor europeni.  17 locații, 7 țări și mii de oameni care vor participa în activități educaționale & de advocacy. Susțin implicarea tinerilor și a tinerelor în creionarea unor soluții pentru un mâine mai bun. Și cred că A.R.T. Fusion este un pion important în coagularea acestor soluții.

**Sunt antropolog urban. Încerc să înțeleg și să traduc lumea în care trăim. Încă sunt la vârsta la care cred că lumea poate fi schimbată. Mi-ar plăcea să spun asta și peste 30 de ani.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

ORGANIZATIEI

A.R.T. Fusion

Misiunea noastră este de a crea și oferi experiențe de învățare inovative și participative pentru ca fiecare să contribuie în mod responsabil la transformarea pozitivă a comunității sale la nivel local și global.

SUSŢIN PROIECTUL

14 zile sustenabile

Dacă tot e iulie fără plastic, am decis să lansăm o provocare prin care să avem mai multă grijă de planetă: 14 zile (mai) sustenabile. 

Hai să creionăm împreună viitorul pe care ni-l dorim!

E vară și e foarte cald. E mai cald decât ar trebui. Furtunile sunt mai violente decât acum câțiva ani. În oceane există foarte mult plastic. Prea mult plastic. E timpul să facem ceva pentru a avea grijă de planetă. E deja târziu.  În acest #plasticfreejuly, am mai lansat o provocare: 14 zile (mai) sustenabile. Suntem 23 de oameni care cred în schimbare și în a face lucrurile noi

 

10 Donații

Anonymous

50 RON
27 Jul 2023

BogdanM

75 RON
27 Jul 2023

Anonymous

100 RON
27 Jul 2023
Mult succes ✨
27 Jul 2023
27 Jul 2023
Felicitări si mult succes!
18 Jul 2023
17 Jul 2023
Sunt alaturi de voi, cu incredere!
16 Jul 2023
15 Jul 2023
30 RON
15 Jul 2023
Ruxandra Păduraru : A.R.T. Fusion
Aleg să trăiesc mai sustenabil timp de 14 zile